Zomerweek B13 O’pen Bic

Zeilen in de Open Bic

Datum cursus

juli 14, 2024

Tijd cursus

9:30 am

Locatie cursus

1e Brabantse Zeilschool de Biesbos

Een zeilcursus voor de fanatieke jeugdzeiler vanaf 11 jaar met CWO zeildiploma Jeugdzeilen 2-1. De O’pen Bic is een goede opvolger na de Optimist. Goed leren zeilen doe je in een zwaardboot. Het is een boot met een zeer sportief karakter. Elke beweging aan boord heeft invloed op de zeileigenschappen en snelheid. Omslaan is niet weg te denken. Hij is snel, stoer en een uitdaging voor de zeiler die opzoek is naar actie op het water.

 

Cursus B13: zondag 14 t/m vrijdag 19 juli 2024

 

Aanmelden:

Zeilcursus:

Extern(excl overnachting) Hoeveelheid tickets:
Prijs per cursus 498,00
Intern(incl overnachting) Hoeveelheid tickets:
Prijs per cursus 570,00
Hoeveelheid: Totaal

FAQ evenement

Wat zijn de tijden van de zeillessen?

Een zeilweek starten we op zondag om 09.30 uur. We ronden iedere dag af om 21.00 uur. Blijf je slapen, dan zijn je ouders op vrijdagavond om 18.30 weer welkom voor de prijsuitreiking van jouw diploma of vorderingenstaat.

Wat neem je mee?

Wij zorgen voor goede zwemvesten. Wat neem je zelf nog mee: - Slaapzak, kussensloop en onderlaken (intern) - Toiletspullen, muggenstift (intern) - Handdoeken - Zonnebrandcrème, zonnepet en zonnebril - Wetsuit(Optimist, Laser Pico en O’pen Bic) - Zwemkleding - Waterschoenen - Schoenen met grip - Warme kleding

Is een proefles mogelijk?

Natuurlijk! Kom gerust eens langs om kennis te maken en voor een gratis proefles. Op zondag 16 april 2023 organiseren wij onze Open Dag: een dag vol zeilen en alles wat met zeilen te maken heeft, voor jong en oud. Neem je vrienden, vriendinnen, broers, zussen, neven en nichten ook gezellig mee!

Wat doen jullie bij slecht weer?

Bij onweer en/of veel wind (>5bft) varen wij niet uit en zorgen we voor leuke, vervangende lessen en activiteiten aan wal. Van een beetje regen zijn wij natuurlijk niet vies. Tijdens het zeilen heb je dat eigenlijk niet eens door en goede regenkleding scheelt natuurlijk ook!

Hoe worden de zeilgroepen en kamers ingedeeld?

We delen de zeilgroepen zoveel mogelijk naar leeftijd en zeilniveau in. Kom je samen met een bekende en willen jullie graag samen in de boot of groep? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Geef dit gewoon even aan bij de inschrijving, dan wordt dat geregeld. Natuurlijk slapen de jongens en meisjes gescheiden en kijken we ook bij de kamerindeling weer naar de leeftijd.

Mijn kind komt zonder vriendje of vriendinnetje, is hij/zij dan de enige?

Samen met een vriendje, vriendinnetje, broer, zus, neef of nicht op zeilkamp is natuurlijk heel gezellig. Toch komen ook veel cursisten van Zeilschool de Biesbos voor het eerst alleen naar de zeilschool. Op onze zeilschool doet iedereen mee en leren we elkaar al vanaf het begin goed kennen. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven, vraag dat maar aan onze instructeurs!

Heeft mijn kind zakgeld nodig?

Achter de bar op de zeilschool is het mogelijk snoep, fris en chips te kopen. Het zakgeld kunt u ook in het beheer van de zeilschool geven door middel van het openen van een barkaart aan het begin van de week. Overigens is dit altijd extra. Standaard zorgen wij voor voldoende te drinken en goede maaltijden.

Locatie cursus

Totaal aantal plaatsen: 30
  • 1e Brabantse Zeilschool de Biesbos
  • Biesboschweg 3
  • Drimmelen
  • Noord-Brabant
  • Nederland

Cursus details

  • juli 14, 2024 9:30 am - juli 19, 2024 - 7:00 pm
Deel dit evenement
Voeg toe aan agenda